Operatie Steenbreek

Datum11-04-2018
Tijdstip13:00 - 16:00
Plaats's-Gravenzande

 

Operatie Steenbreek in Monster en 's Gravenzande         

De Operatie Steenbreek is op woensdagmiddag 4 april aanwezig op het parkeerterrein Molenstraat in Monster en op woensdagmiddag 11 april op het Graaf Florusplein in 's Gravenzande, beide middagen van 13:00 – 16:00 uur. Tijdens deze acties kunnen bewoners een tuintegels omruilen voor GRATIS planten. De planten zijn vaste, biologisch gekweekte planten, ze komen dus elk jaar terug en zijn opgekweekt zonder gebruik van beschermings- of bestrijdingsmiddelen. Een hovenier met veel ervaring geeft antwoord op alle  tuinvragen. 

Operatie Steenbreek wil de verstening een halt toeroepen en terugdringen. Wat we nodig hebben is grond zonder tegels of bestrating en planten! Het motto is alle tuinen groen.

Ons klimaat verandert en vraagt om maatregelen: heviger regenbuien en hogere temperaturen in de zomer. Overlast van water, ondergelopen kelders, een overbelast riool en oververhitting op zomerdagen zijn het gevolg.

Wij staan voor de opgave deze verandering het hoofd te bieden, bewoners en gemeente  moeten samen optrekken. Meer dan de helft van gemeentegrond is in handen van particulieren. Een groene tuin, straat, wijk draagt bij aan gezondheid en welbevinden, geeft schonere lucht omdat fijnstof wordt afgevangen. Water kan de grond inzakken en zo bijdragen aan buffering en de riool overlast verminderen. Groen biedt ook een plek en voedsel aan vogels, vlinders, bijen, egels en vele andere dieren.

In Operatie Steenbreek Westland werken de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland en de gemeente Westland samen om tot een groener Westland te komen.

Wat is en doet de KNNV
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

De KNNV afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving, zie ook www.knnv.nl/afdelingdelfland

Voor de doelstellingen en het werkgebied, zie de website onder Vereniging 

« Naar overzicht