Seminaar 'Imkeren met de aangepaste broedruimte'

Datum26-02-2023
Tijdstip13:26
PlaatsMiddelbeers

 
Foto: Honingraat: Door de aangepaste broedruimte bespaart het volk veel energie. Die energie vertaalt zich in een optimale honingopbrengst. Niet alleen het volk profiteert van de optimale warmtehuishouding, ook de imker ziet de honingopbrengst stijgen.

 

Op zondag 26 februari ontmoeten we elkaar om in 1 dag het thema “Imkeren met de aangepaste broedruimte” te behandelen. Imkermeester en hoofd van de Armbruster imkerschool Jürgen Binder zal samen met mij deze dag verzorgen. Het programma is grotendeels klaar en ziet er als volgt uit:

09:00       Inloop en koffie/thee
09:30       Welkom, korte introductie en toelichting dagprogramma
09:45       De grote van de broedruimte: Hoeveel ruimte heeft het volk nodig? Wat veranderd er voor het volk, en voor de imker.
11:00     Pauze
11:15     Hoe gaat het in zijn werk. Hoe veranderd de broedruimte en hoe beïnvloeden we dit?
12:30     Lunch in het naastgelegen eetcafé
13:15     De aangepaste broedruimte door het bijenjaar. Hoe helpen we het volk en hoe verkleinen we de zwermdrang
14:30     Pauze
14:45     Varroa, vetlichaam, voeding en langlevendheid. Hoe zorgen voor gezonde sterke volken.
16:00     Afsluiting 

Deze dag vindt plaats in Middelbeers in het ontmoetingscentrum “Ons mevrouw”, Doornboomstraat 32, 5091 CB. Ook wel bekend als de locatie van het Imkerscafé Middelbeers, parkeren kan op de openbare parkeerplaatsen in de buurt. De dag is volledig verzorgd. Een uitgebreide lunch wordt verzorgd door het naastgelegen lunchcafé en is inbegrepen.  

Deze dag kost normaal €200,-. Omdat dit de eerste keer is dat we deze dag houden bieden we deze dag eenmalig aan voor €50,-. Er zijn 100 plekken. We hebben nog 35 plekken beschikbaar. Helaas kunnen we niet meer personen toelaten. Wilt u bij deze interessante dag aanwezig zijn? Meld dan direct aan via jan@dehoningraat.bio
Na uw aanmelding ontvangt u alle informatie. Leuk om u daar te ontmoeten!

Jan Luesink, Imkerij de Honingraat,
06-13 95 49 27

 

 

« Naar overzicht