Studiedagen in november

20-08-2012 'Hoe houd je vitale bijen? Dat is het thema voor drie interessante studiedagen verspreid over het land in de maand november. 
De vitaliteit van de honingbij is niet alleen afhankelijk van imker, maar ook van de omgeving waar gefoerageerd moet worden. Ook de bij zelf is van invloed. Al deze onderwerpen komen aan bod in een zeer gevarieerd programma.
Naast de lezingen is er de gelegenheid om noviteiten te laten zien zodat ook in de wandelgangen ontmoetingen en informatie uitwisseling tussen imkers plaatsvinden.
> AANMELDEN
> Uitvoerig programma (PDF)
>
Reglement honingkeuring (PDF)

10 november - Beilen (Drenthe),
Wilhelmina Zalencentrum, Wilhelminaplein 2.

Onderwerpen zijn het bevorderen van de biodiversiteit en dus van de leefomgeving van bijen.
Marco Hofmann heeft diverse publicaties op zijn naam staan en ook de door ons veel gebruikte brochure “biodiversiteit in tuin en plantsoen”.
Guido Sterk is een autoriteit op het gebied van (biologische) gewasbeschermingsmiddelen. Hij gaat in op de relatie tussen gewasbeschermingsmiddelen en bijensterfte. 

17 november - Breda (Noord-Brabant),
ROC Prinsentuincollege, Frankenthalerstraat 15.

Een bijzonder en uiteenlopend programma dat in de middag ook voor niet-imkers geschikt is.
Marleen Boerjan gaat als voorziitter van de Stichting Duurzame Bij in op de zoektocht naar de varroaresistente bij.
Klaas Sluiman zal ons helpen de kwaliteit van het meest bekende bijenproduct te verhogen en ons uitleggen hoe ik dit product kunnen gebruiken als belangrijk middel in onze relatie met het publiek.
In de middag is het thema 'Imkeren in relatie tot tuinieren in de bebouwde kom (de stad)' in relatie tot tuinieren in de stad. Sprekers zijn Abderrahim Bouna, stadsimker in Rotterdam. Arjan van Veen, imker en beleidsmedewerker openbaar groen in Lelystad en Ingrid Ackermans bestuurslid van de Stichting 'Eetbaar Rotterdam'.
Er is geen honingkeuring

24 november - Merkelbeek (Limburg),
Eetcafé Smeets,Steenweg 6.

De studiedag staat geheel in het teken van de gezondheid van onze bijen.
Professor Dirk de Graaf de universiteit van Gent zal ingaan op de nieuwe mogelijkheden van het diagnostiseren van bijenziekten.
De ons bekende Dr. Gerhard Liebig zal ingaan op de problemen die onze bijen hebben en de rol van de imker daar in. 

KOSTEN
Deelname inclusief een voortrekkelijke lunch kost € 17,50. Het bedrag kan bij binnenkomst in de zaal contant worden voldaan. Vooraf - tijdig - aanmelden is verplicht!

AANMELDEN
Vul in onderstaand formulier uw gegevens in, geef aan of u één of meerdere bijeenkomsten wilt bijwonen en of u daar bijzonderheden of honing wilt inbrengen. In Breda is geen honingkeuring.

« terug naar het overzicht