Propolishoning voor patiƫnten met griepachtige klachten

Nederlandse honing met Nederlandse propolis

 

Imkers werken samen op zoek naar medicijnen en ondersteunende middelen

Bij het zoeken naar medicijnen voor de ziekte die Nederland op dit moment plat legt, wordt natuurlijk ook in de voorraad bekende medicijnen gezocht en dat leidt, zoals zo vaak, terug naar de natuur. Dr. Wiebe Braam deed in het verleden al onderzoek aan de heilzame werking van propolis en schreef hierover het boek “De geneeskracht van propolis”. Geïnspireerd door buitenlandse onderzoeken naar de antivirale werking van propolis is het van belang om te onderzoeken of propolis een positieve invloed heeft op de griepverschijnselen van de verschillende griepvirussen die nu rondgaan. Daarom dit initiatief van een aantal imkers in samenwerking met proplis onderzoeker A.van der Knaap (chemicus) om Nederlandse propolis bij elkaar te brengen en beschikbaar te maken voor mensen die het willen proberen.

 

Annette van der Knaap is chemicus. Bij toeval kwam ze in aanraking met propolis en de heilzame werking ervan. Ze raakte er door gefascineerd, deed onderzoek naar de samenstelling en werd al doende specialist. Propolis wil ze inzetten om gemengd in honing aan te bieden aan patiënten met griepachtige klachten.

 

Imkers zamelden tot 15 april 2020 propolis en honing in

Annette van der Knaap over haar actie:

"Er wordt een beroep op alle burgers gedaan om mee te helpen de verspreiding van griepachtige klachten te remmen. Imkers kunnen nog meer: zij kunnen helpen met hun honing en propolis voor de grote groep patiënten met griepachtige klachten. Het recept van de honing met propolis dat een aantal van jullie kennen uit mijn workshop, is verder geoptimaliseerd en kan een aanmerkelijke verlichting van griepklachten geven. Aan de apothekers van de crisisteams van twee Brabantse ziekenhuizen in Uden en Breda heb ik gevraagd wat de voorkeur verdiend qua onderzoek met de propolishoning. Het is belangrijk dat de mensen zo veel mogelijk thuis genezen waardoor de aantallen mensen die een beroep op het ziekenhuis moeten doen, voor hen behapbaar blijven. Dus de propolishoning gaat naar de 'gewone' consument.

 

  • Meer informatie voor imkers en inleverpunten vindt u hier.

  • Meer informatie voor consumenten (en afhaallocaties) vindt u hier.